Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty białej z majonezem
(140g),
kompot (200g),
kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2846 kcal / 9492 kJ
Białko: 82,212g
Błonnik: 37,129g
Węglowod.: 419,893g
Tłuszcze: 76,688g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka ziemniaczana (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2192 kcal / 7213 kJ
Białko: 88,339g
Błonnik: 59,618g
Węglowod.: 368,99g
Tłuszcze: 48,001g