Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pieczarkowa z makaronem (250g),
kotlet pożarski (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka śledziowa (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2518 kcal / 8311 kJ
Białko: 94,62g
Błonnik: 39,606g
Węglowod.: 397,923g
Tłuszcze: 57,127g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny:

Obiad:
zupa koperkowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka ziemniaczana (100g),
tuńczyk (50g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2136 kcal / 7566 kJ
Białko: 95,82g
Błonnik: 42,62g
Węglowod.: 276,972g
Tłuszcze: 58,325g