Dieta podstawowa
Śniadanie:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser topiony plastry (25g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
jogurt w szt (125g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
gulasz wp. (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g),
ciasto keks (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z selera naciowego, kurczaka i żurawiny (100g),
wędlina szynka gotowana (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 3555 kcal / 12277 kJ
Białko: 125,564g
Błonnik: 41,164g
Węglowod.: 475,637g
Tłuszcze: 124,824g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser biały (50g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
jogurt naturalny (125g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (90g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
ragout wp. gotowane (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (90g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2543 kcal / 8692 kJ
Białko: 122,489g
Błonnik: 43,22g
Węglowod.: 310,893g
Tłuszcze: 97,07g