Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2791 kcal / 9303 kJ
Białko: 108,928g
Błonnik: 47,426g
Węglowod.: 416,856g
Tłuszcze: 80,117g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2214 kcal / 7751 kJ
Białko: 106,538g
Błonnik: 51,43g
Węglowod.: 286,694g
Tłuszcze: 73,31g