Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser żółty plastry (25g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina szynka gotowana (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2654 kcal / 8697 kJ
Białko: 93,761g
Błonnik: 44,031g
Węglowod.: 378,923g
Tłuszcze: 81,256g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
wędlina szynka gotowana (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: : 2165 kcal / 7121 kJ
Białko: 93,972g
Błonnik: 50,335g
Węglowod.:300,921g
Tłuszcze: 54,09g