Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
risotto mięsno jarzynowe (170g),
ser hochland (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2741 kcal / 9262 kJ
Białko: 113,744g
Błonnik: 42,091g
Węglowod.: 414,178g
Tłuszcze: 73,219g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
sałata lodowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
schab duszony w sosie własnym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: laktoza


Kolacja:
risotto pełnoziarniste mięsno jarzynowe
(170g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2220 kcal / 7937 kJ
Białko: 115,364g
Błonnik: 43,94g
Węglowod.: 311,821g
Tłuszcze: 63,685g