ikona gór

Jadłospis 3 lipiec 2024 środa

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

 

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka brokułowa z papryką (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2553 kcal / 8412 kJ
Białko: 117,474g
Błonnik: 37,431g
Węglowod.: 369,669g
Tłuszcze: 78,117g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz z indyka gotowany (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza

Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina szynka z indyka (30g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2126 kcal / 7529 kJ
Białko: 119,21g
Błonnik: 43,845g
Węglowod.: 273,644g
Tłuszcze: 70,445g