Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
bryndza (50g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z rzodkiewki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krem z groszku zielonego z grzankami (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
zapiekanka ziemniaczana (200g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2755 kcal / 8962 kJ
Białko: 120,949g
Błonnik: 45,686g
Węglowod.: 411,269g
Tłuszcze: 74,689g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z rzodkiewki (100g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie : jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
sałatka z czerwonej kapusty (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
zapiekanka makaron. pełnoziarnista z cukinią (200g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2174 kcal / 7500 kJ
Białko: 116,033g
Błonnik: 42,229g
Węglowod.: 306,793g
Tłuszcze: 58,75g