Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka wiejska z ogórkiem kiszonym (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
befsztyk z cebulką i papryką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
sałatka z buraczków czerwonych (140g),
kompot (200g),
jabłko pieczone z cynamonem (150g)
Alergeny: jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2747 kcal / 9077 kJ
Białko: 110,54g
Błonnik: 40,506
Węglowod.: 399,754g
Tłuszcze: 76,037g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (105g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki (100g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2120 kcal / 7372 kJ
Białko: 116,912g
Błonnik: 38,05g
Węglowod.: 278,993g
Tłuszcze: 65,18g