Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab z śliwkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
ser topiony plastry (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2761 kcal / 9358 kJ
Białko: 125,163g
Błonnik: 35,298g
Węglowod.: 349,733g
Tłuszcze: 78,71g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Obiad:
rosół z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
ser biały krojony (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2181 kcal / 7755 kJ
Białko: 136,697g
Błonnik: 39,508g
Węglowod.: 247,128g
Tłuszcze: 75,588g