Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
wątróbka drobiowa z jabłkami (150g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2666 kcal / 8929 kJ
Białko: 134,252g
Błonnik: 35,256g
Węglowod.: 396,68g
Tłuszcze: 62,027g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
pasta twarogowa z chrzanem (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
ogórek świeży z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa pomidorowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z pora i jabłka (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (125g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
wątróbka drobiowa z jabłkami (150g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(100g),
wędlina szynka z indyka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2068 kcal / 7283 kJ
Białko: 131,812g
Błonnik: 36,13g
Węglowod.: 248,998g
Tłuszcze: 61,225g