Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z groszku zielonego z
grzankami (250g),
łazanki z kapustą i kiełbasą (300g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
żołądki drobiowe po nelsońsku (150g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2652 kcal / 8546 kJ
Białko: 82,563g
Błonnik: 32,091g
Węglowod.: 406,566g
Tłuszcze: 58,287g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i tuńczyka (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa krem z białych warzyw z grzankami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (105g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
pomidor z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2170 kcal / 7467 kJ
Białko: 94,985g
Błonnik: 37,275g
Węglowod.: 311,691g
Tłuszcze: 64,96g