Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
łazanki z kapustą i kiełbasą (300g),
kompot (200g),
owoc gruszka pieczona (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Kolacja:
wątróbka drobiowa z cebulką (150g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
sałata zielona z pomidorem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2779 kcal / 9362 kJ
Białko: 114,49g
Błonnik: 38,916g
Węglowod.: 393,854g
Tłuszcze: 81,957g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki
(100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -jabłko (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
wątróbka drobiowa z cebulką (150g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
sałata zielona z pomidorem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2186 kcal / 7796 kJ
Białko: 126,805g
Błonnik: 34,57g
Węglowod.: 248,785g
Tłuszcze: 74,635g