Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
bigos domowy (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kompot (200g),
drożdżówka z kruszonką (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2828 kcal / 9322 kJ
Białko: 100,146g
Błonnik: 41,056g
Węglowod.: 386,993g
Tłuszcze: 97,538g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka gotowana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z selera i jabłka (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
pomidor z cebulką i oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2121 kcal / 6796 kJ
Białko: 88,03g
Błonnik: 58,265g
Węglowod.: 330,913g
Tłuszcze: 54,127g