Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2580 kcal / 8432 kJ
Białko: 98,304g
Błonnik: 37,346g
Węglowod.: 414,518g
Tłuszcze: 53,407g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2132 kcal / 7557 kJ
Białko: 116,518g
Błonnik: 53,32g
Węglowod.: 332,132g
Tłuszcze: 52,445g