Dieta podstawowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
bryndza (50g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
pomidor z cebulką (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka wiejska (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2740 kcal / 9185 kJ
Białko: 114,78g
Błonnik: 37,704g
Węglowod.: 370,105g
Tłuszcze: 92,145g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
ser biały krojony ze śmietaną i
szczypiorkiem (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (40g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
kompot (200g),
podwieczorek -jabłko (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2308 kcal / 8249 kJ
Białko: 116,397g
Błonnik: 32,028g
Węglowod.: 272,098g
Tłuszcze: 90,398g