Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
kotlet drobiowy smażony (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g),
ciasto ucierane (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka serowa (100g),
papryka świeża (100g),
wędlina szynka konserwowa (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2661 kcal / 9139 kJ
Białko: 94,148g
Błonnik: 33,97g
Węglowod.: 403,729g
Tłuszcze: 70,195g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
rosolnik z ryżem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
pomidor (100g),
wędlina szynka konserwowa (60g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2170 kcal / 7436 kJ
Białko: 100,3g
Błonnik: 46,95g
Węglowod.: 289,582g
Tłuszcze: 70,247g