Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka wiejska z ogórkiem kiszonym
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
sznycel z cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
buraczki na ciepło (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2794 kcal / 9468 kJ
Białko: 115,822g
Błonnik: 31,281g
Węglowod.: 382,909g
Tłuszcze: 87,882g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z sera białego i ryby (50g),
wędlina szynka z indyka (60g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
kiełbaski koktailowe (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałatka grecka z serem feta (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2184 kcal / 7770 kJ
Białko: 117,695g
Błonnik: 38,01g
Węglowod.: 271,364g
Tłuszcze: 81,89g