Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko z chrzanem (60g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i żurawiny (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2564 kcal / 8344 kJ
Białko: 94,21g
Błonnik: 53,621g
Węglowod.: 380,976g
Tłuszcze: 71,342g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały krojony (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety w sosie pomidorowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera i jabłka (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2213 kcal / 7746 kJ
Białko: 100,695g
Błonnik: 58,005g
Węglowod.: 293,289g
Tłuszcze: 66,345g