Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (30g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa pieczarkowa z łazankami (250g),
ryba smażona panierowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2615 kcal / 8564 kJ
Białko: 104,02g
Błonnik: 39,786g
Węglowod.: 400,828g
Tłuszcze: 63,927g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałata zielona z oliwkami i
słonecznikiem (50g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa koperkowa z łazankami (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba


Kolacja:
sałatka brokułowa z pomidorem (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2130 kcal / 7151 kJ
Białko: 116,298g
Błonnik: 50,745g
Węglowod.: 317,383g
Tłuszcze: 53,28g