Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko w sosie tatarskim (100g),
bryndza (50g),
wędlina szynka w galarecie (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa grochowa z zacierką (250g),
wątróbka drobiowa duszona z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, gluten
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2773 kcal / 9382 kJ
Białko: 120,502g
Błonnik: 24,346g
Węglowod.: 341,011g
Tłuszcze: 78,396g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z rzodkiewką (60g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa koperkowa z zacierką (250g),
wątróbka drobiowa duszona z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z tuńczykiem (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2145 kcal / 7618 kJ
Białko: 115,836g
Błonnik: 49,588g
Węglowod.: 313,599g
Tłuszcze: 53,555g