Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ogórkowa z ryżem (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2419 kcal / 7753 kJ
Białko: 82,867g
Błonnik: 43,786g
Węglowod.: 380,031g
Tłuszcze: 52,237g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z
cynamonem (200g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2076 kcal / 6599 kJ
Białko: 88,47g
Błonnik: 43,395g
Węglowod.: 305,444g
Tłuszcze: 49,665g