Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko w sosie tatarskim (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
medaliony schabowe z papryką i
cebulką (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2684 kcal / 8914 kJ
Białko: 116,433g
Błonnik: 32,225g
Węglowod.: 362,739g
Tłuszcze: 74,518g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora i rukoli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2087 kcal / 7219 kJ
Białko: 118,495g
Błonnik: 38,93
Węglowod.: 247,118g
Tłuszcze: 66,95g