Dieta podstawowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
jajko gotowane w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
włoszczyzna po grecku (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2598 kcal / 8515 kJ
Białko: 89,414g
Błonnik: 34,616g
Węglowod.: 409,725g
Tłuszcze: 63,962g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa z zacierką (250g),
jajko gotowane w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2186 kcal / 7784 kJ
Białko: 107,272g
Błonnik: 50,31g
Węglowod.: 322,245g
Tłuszcze: 63,995g