Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz po węgiersku (100g),
makaron (100g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2746 kcal / 9105 kJ
Białko: 107,755g
Błonnik: 32,776g
Węglowod.: 363,99g
Tłuszcze: 92,272g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
ser biały krojony (40g),
tuńczyk (50g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie:sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz z ziemniakami (250g),
ragout wp. (100g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
wędlina polędwica sopocka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2221 kcal / 7769 kJ
Białko: 120,719g
Błonnik: 40,133g
Węglowod.: 289,098g
Tłuszcze: 65,697g