Dieta podstawowa
Śniadanie:
kasza manna na mleku – dla chętnych (250g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
medaliony schabowe z pieczarkami (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2620 kcal / 8675 kJ
Białko: 98,978g
Błonnik: 33,331g
Węglowod.: 371,682g
Tłuszcze: 68,29g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (100g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
ogórek świeży (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2241 kcal / 8004 kJ
Białko: 109,133g
Błonnik: 39,61g
Węglowod.: 322,923g
Tłuszcze: 59,338g