Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku- dla chętnych (250g),
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, laktoza,
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
kotlet drobiowy panierowany (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
leczo z cukinii i mięsa (170g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2642 kcal / 8698 kJ
Białko: 86,844g
Błonnik: 26,901g
Węglowod.: 393,403g
Tłuszcze: 57,34g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
pasta z tuńczyka, kukurydzy i czerwonej cebuli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz biały z ziemniakami (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
leczo z cukinii i mięsa (170g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
pomidor z oliwkami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2127 kcal / 7547 kJ
Białko: 103,142g
Błonnik: 30,65g
Węglowod.: 258,958g
Tłuszcze: 60,102g