Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g),
pączek: 1 szt (100g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i
warzywami (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2788 kcal / 9858 kJ
Białko: 84,193g
Błonnik: 33,616g
Węglowod.: 410,661g
Tłuszcze: 87,012g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa belwederska (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i
warzywami (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
pomidor (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2114 kcal / 6841 kJ
Białko: 87,673g
Błonnik: 39,973g
Węglowod.: 310,322g
Tłuszcze: 52,986g