Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty (30g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta kiszona z cebulką i skwarkami (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
pomidor (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2745 kcal / 9113 kJ
Białko: 96,143g
Błonnik: 31,031g
Węglowod.: 360,271g
Tłuszcze: 77,613g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą lodową (100g),
sałatka z ogórka i rzodkiewki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
pomidor (100g),
sałata zielona z oliwkami (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2171 kcal / 7556 kJ
Białko: 113,39g
Błonnik: 41,925g
Węglowod.: 270,739g
Tłuszcze: 64,122g