Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
sałatka tatarska (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
makaron bolognese (200g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2723 kcal / 8961 kJ
Białko: 105,431g
Błonnik: 34,356g
Węglowod.: 364,16g
Tłuszcze: 97,087g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
pomidor z kukurydzą (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa kalafiorowa z makaronem (250g),
frykandelki wp. w sosie koperkowym
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
groszek zielony z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka gotowana (30g),
wędlina szynka konserwowa (30g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek : mandarynka (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2179 kcal / 7259 kJ
Białko: 102,495g
Błonnik: 44,98g
Węglowod.: 289,325g
Tłuszcze: 77,215g