Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser żółty (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
miód porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy zapiekany serem (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g),
ciasto kakaowe (80g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza


Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek: kisiel z jabłkami (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2730 kcal / 9078 kJ
Białko: 86,266g
Błonnik: 34,652g
Węglowod.: 395,86g
Tłuszcze: 68,61g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
papryka świeża (100g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion
(100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
rosół z makaronem (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka wiejska (30g),
wędlina szynka gotowana (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2166 kcal / 6970 kJ
Białko: 91,278g
Błonnik: 47,476g
Węglowod.: 300,121g
Tłuszcze: 51,573g