Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku- dla chętnych (250g),
humus (40g),
ser biały (40g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa (250g),
ryba po parysku (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej z majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Kolacja:
ryż z jabłkami i cynamonem zapiekany (100g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2746 kcal / 9329 kJ
Białko: 99,077g
Błonnik: 41,326
Węglowod.: 427,857g
Tłuszcze: 52,109g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
humus (40g),
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z rzodkiewki i pomidora (100g),
sałata lodowa z oliwkami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa jarzynowa (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty białej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza, ryba
Kolacja:
risotto pełnoziarniste z warzywami (200g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2146 kcal / 7290 kJ
Białko: 102,079g
Błonnik: 55,197g
Węglowod.: 356,17g
Tłuszcze: 35,047g