Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (100g),
ser żółty (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz po węgiersku (100g),
makaron (100g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, gluten
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2771 kcal / 9211 kJ
Białko: 107,947g
Błonnik: 34,441g
Węglowod.: 369,764g
Tłuszcze: 88,852g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser biały (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
ragout wp. (100g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2213 kcal / 7744 kJ
Białko: 112,264g
Błonnik: 38,463g
Węglowod.: 287,202g
Tłuszcze: 73,601g