Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku- dla chętnych (250g),
ser żółty wędzony (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2665 kcal / 8872 kJ
Białko: 101,001g
Błonnik: 36,571g
Węglowod.: 393,309g
Tłuszcze: 83,742g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
pomidor (100g),
kolorowa sałatka z papryki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
pieczeń rzymska (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z tuńczykiem (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
wędlina polędwica sopocka (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek nocny -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba
Energia: 2179 kcal / 7762 kJ
Białko: 100,485g
Błonnik: 42,958g
Węglowod.: 320,066g
Tłuszcze: 70,551g