ikona gór

Jadłospis 26 luty 2024 poniedziałek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
płatki owsiane na mleku- dla chętnych (250g),
ser fromage (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, owies, laktoza


Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
ryż gotowany (100g),
surówka z kapusty czerwonej z majonezem (140g),
kompot (200g),
owoc gruszka (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
ryba po grecku (130g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Energia: 2592 kcal / 8568 kJ
Białko: 96,83g
Błonnik: 34,771g
Węglowod.: 375,681g
Tłuszcze: 79,824g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
papryka świeża (100g),
tuńczyk (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
gulasz z indyka (100g),
ryż brązowy (100g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
kalafior z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
ryba ze szpinakiem (100g),
surówka z selera i jabłka (100g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
pomidor z kukurydzą (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba

Energia: 2144 kcal / 7533 kJ
Białko: 130,377g
Błonnik: 45,34g
Węglowod.: 275,257g
Tłuszcze: 54,971g