Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
barszcz czerwony z fasolą jaś (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
gołąbki formowane (100g),
ser topiony plastry (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2831 kcal / 9632 kJ
Białko: 108,148g
Błonnik: 38,761g
Węglowod.: 401,851g
Tłuszcze: 84,195g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
tuńczyk (50g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
gulasz z indyka (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jablkiem b/c (170g)
Alergeny:
Kolacja:
gołąbki formowane pełnoziarniste (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2249 kcal / 8064 kJ
Białko: 120,769g
Błonnik: 44,383g
Węglowod.: 314,443g
Tłuszcze: 69,301g