ikona gór

Jadłospis 26 listopad 2023 niedziela

Dieta podstawowa

Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
sałatka tatarska (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik (250g),
filet drobiowy zapiekany serem z brokułą (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z marchewki i pomarańczy (140g),
kompot (200g),
ciasto piernik (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina szynka gotowana (40g),
wędlina kiełbasa żywiecka (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2698 kcal / 8904 kJ
Białko: 88,92g
Błonnik: 34,341g
Węglowod.: 392,735g
Tłuszcze: 72,803g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
sałata zielona z rzodkiewką (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa krupnik (250g),
filet drobiowy gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka wielowarzywna (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza

Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina szynka gotowana (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata lodowa z pomidorem i
słonecznikiem (120g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek nocny -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: : 2143 kcal / 7407 kJ
Białko: 94,395g
Błonnik: 54,078g
Węglowod.:304,302g
Tłuszcze: 57,949g