Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
sałatka tatarska (100g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (40g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
wątróbka drobiowa z cebulką (200g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej z
majonezem (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa z wędliną (100g),
wędlina szynka gotowana (40g),
sałata zielona z pomidorem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2889 kcal / 9830 kJ
Białko: 126,006g
Błonnik: 37,99g
Węglowod.: 398,091g
Tłuszcze: 93,16g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
pomidor z kukurydzą (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
wątróbka drobiowa z jabłkami (200g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty czerwonej (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
sałatka ryżowa pełnoziarnista z wędliną
(100g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
sałata zielona z pomidorem (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2317 kcal / 8270 kJ
Białko: 55,68g
Błonnik: 46,69g
Węglowod.: 350,735g
Tłuszcze: 65,595g