Dieta podstawowa
Śniadanie:
parówka z wody (140g),
ser tartare w szt (20g),
pomidor (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
rolada wieprzowa nadziewana mięsem
drobiowym (100g),
makaron (100g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
owoc pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze


Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2878 kcal / 9661 kJ
Białko: 116,545g
Błonnik: 41,051g
Węglowod.: 406,857g
Tłuszcze: 86,502g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
wędlina filet z indyka prasowany (60g),
ser tartare w szt (20g),
ogórek świeży (100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
barszcz zabielany z ziemniakami (250g),
bitki dietetyczne w własnym sosie (100g),
makaron pełnoziarnisty (100g),
brokuł z wody (140g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel owocowy b/ c (140g)
Alergeny: gluten


Kolacja:
sałatka z pora, selera i szynki (150g),
wędlina szynka z indyka (50g),
sałata zielona z pomidorami (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2128 kcal / 7494 kJ
Białko: 101,769g
Błonnik: 36,403g
Węglowod.: 276,787g
Tłuszcze: 74,146g