Dieta podstawowa
Śniadanie:
płatki jęczmienne błyskaw./mleko-dla chętnych (250g),
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera , jabłka i rodzynek (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2470 kcal / 8054 kJ
Białko: 84,681g
Błonnik: 42,556g
Węglowod.: 358,163g
Tłuszcze: 71,528g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały (50g),
wędlina drobiowa podsuszana (60g),
sałatka z pomidora, rukoli i nasion (100g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
pulpety z drobiu w sosie koperkowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
surówka z selera i jabłka (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -jabłko (170g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
wędlina szynka konserwowa (40g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2101 kcal / 7369 kJ
Białko: 99,265g
Błonnik: 50,23g
Węglowod.: 271,613g
Tłuszcze: 72,698g