ikona gór

Jadłospis 25 październik 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
humus (40g),
ser fromage (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2327 kcal / 7374 kJ
Białko: 105,885g
Błonnik: 34,076g
Węglowod.: 349,608g
Tłuszcze: 55,427g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
humus (40g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Obiad:
zupa jarzynowa z makaronem (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
szpinak z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie
(100g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2050 kcal / 7078 kJ
Białko: 114,914g
Błonnik: 48,84g
Węglowod.: 302,647g
Tłuszcze: 54,205g