Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta kiszona z cebulką i skwarkami
(140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka makaronowa z szynką i
warzywami (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2804 kcal / 9435 kJ
Białko: 106,758g
Błonnik: 37,346g
Węglowod.: 410,934g
Tłuszcze: 87,122g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa krupnik (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
brokuł z wody (140g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka makaronowa pełnz. z szynką i
warzywami (100g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2196 kcal / 7764 kJ
Białko: 110,854g
Błonnik: 36,42g
Węglowod.: 287,321g
Tłuszcze: 75,93g