Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser topiony plastry (25g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z cukini z grzankami (250g),
eskalopki drobiowe (100g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
fasolka szparagowa z bułką tartą (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2315 kcal / 7092 kJ
Białko: 88,95g
Błonnik: 39,996g
Węglowod.: 354,755g
Tłuszcze: 47,722g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały krojony (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
pomidor (100g),
sałatka z rzodkiewki i rukoli (50g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa krem z cukini z grzankami (250g),
filet drobiowy gotowany w jarzynach (80g),
ziemniaki młode z koperkiem (170g),
surówka wielowarzywna (140g),
mizeria z ogórka (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
galaretka z jajka i szynki na sałacie (100g),
wędlina szynka z indyka (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- pomarańcza (250g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2119 kcal / 6735 kJ
Białko: 96,753g
Błonnik: 52,76g
Węglowod.: 321,205g
Tłuszcze: 48,1g