Dieta podstawowa
Śniadanie:
ser żółty wędzony (40g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
gulasz z indyka w sosie porowym (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
cukinia duszona z czosnkiem (140g),
kompot (200g),
owoc jabłko (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina kiełbasa szynkowa (50g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2643 kcal / 8812 kJ
Białko: 101,285g
Błonnik: 38,626g
Węglowod.: 374,444g
Tłuszcze: 82,652g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (50g),
wędlina polędwica sopocka (60g),
tuńczyk (50g),
sałatka z rzodkiewki , pomidora i
kukurydzy (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: owoc jabłko (100g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza, ryba
Obiad:
zupa dyniowa z ptysiem (250g),
gulasz z indyka gotowany (100g),
kasza gryczana gotowana (100g),
ogórek kiszony z cebulką czerwoną
(140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -kisiel z jabłkiem b/c (170g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa dietetyczna (100g),
wędlina drobiowa podsuszana (50g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2152 kcal / 7642 kJ
Białko: 115,574g
Błonnik: 46,513g
Węglowod.: 283,811g
Tłuszcze: 76,581g