ikona gór

Jadłospis 24 styczeń 2025 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały krojony (40g),
wędlina kiełbasa szynkowa (30g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
racuchy z bitą śmietaną i jabłkami (200g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2828 kcal / 9595 kJ
Białko: 111,678g
Błonnik: 36,136g
Węglowod.: 484,958g
Tłuszcze: 42,852g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
pasta z ciecierzycy (70g),
ser biały krojony (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z pomidorem, kukurydzą i sałatą
lodową (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: gluten, laktoza

Obiad:
zupa krupnik z kaszą jaglaną (250g),
ryba gotowana w warzywach (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak z czosnkiem (140g),
surówka z marchewki (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (150g)
Alergeny: laktoza, ryba

Kolacja:
risotto pełnoziarniste z cukinią (170g),
wędlina filet z indyka prasowany (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2264 kcal / 7724 kJ
Białko: 117,742g
Błonnik: 52,97g
Węglowod.: 376,073g
Tłuszcze: 49,845g