Dieta podstawowa
Śniadanie:
kasza manna na mleku – dla chętnych (250g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
stek z schabu z groszkiem (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta czerwona zasmażana (140g),
kompot (200g),
jabłko pieczone z cynamonem i powidłem (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2645 kcal / 8861 kJ
Białko: 101,052g
Błonnik: 32,001g
Węglowod.: 371,386g
Tłuszcze: 58,807g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka z indyka (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty pekińskiej (140g),
brokuł z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – jabłko pieczone z cynamonem (150g)
Alergeny: gluten, laktoza
Kolacja:
potrawka z kurczaka z warzywami (170g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
ogórek świeży z słonecznikiem (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Energia: 2136 kcal / 7586 kJ
Białko: 104,095g
Błonnik: 34,145g
Węglowod.: 251,815g
Tłuszcze: 63,248g