Dieta podstawowa
Śniadanie:
jajko na twardo (60g),
ser biały z szczypiorkiem (40g),
wędlina szynka wiejska (40g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
kotlet schabowy (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
marchew oprószana z groszkiem (140g),
kompot (200g),
ciasto-piegusek- (80g)
Alergeny: gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka chińska (100g),
wędlina kiełbasa żywiecka (50g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2722 kcal / 9269 kJ
Białko: 105,098g
Błonnik: 36,523g
Węglowod.: 403,479g
Tłuszcze: 74,908g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
jajko na miękko (60g),
ser biały ze szczypiorkiem (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z selera konserwowego i fasolki (100g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Obiad:
zupa pomidorowa z ryżem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
surówka wielowarzywna (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: laktoza
Kolacja:
sałatka jarzynowa (100g),
wędlina filet z indyka prasowany (50g),
sałatka z papryki i cebuli (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2192 kcal / 7803 kJ
Białko: 118,088g
Błonnik: 53,52
Węglowod.: 305,614g
Tłuszcze: 71,835g