ikona gór

Jadłospis 24 maj 2024 piątek

Dieta podstawowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina szynka gotowana (30g),
sałatka z ogórka konserwowego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba


Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
ryba soute (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
surówka z marchewki i chrzanu (140g),
kompot (200g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
naleśniki z serem (150g),
wędlina polędwica drobiowa (30g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jogurt (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Energia: 2795 kcal / 9348 kJ
Białko: 131,85g
Błonnik: 30,684g
Węglowod.: 421,96g
Tłuszcze: 54,093g

Dieta cukrzycowa

Śniadanie:
sałatka z jajka i tuńczyka (80g),
wędlina polędwica sopocka (40g),
ogórek kiszony z cebulką (100g),
sałata lodowa z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie- owoc jabłko pieczone (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza, ryba

Obiad:
zupa selerowa z zacierką (250g),
ryba gotowana (100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
szpinak gotowany z czosnkiem (140g),
surówka z kapusty kiszonej (140g),
kompot (200g),
podwieczorek – pomarańcza (170g)
Alergeny: gluten, laktoza, ryba

Kolacja:
makaron pełnoziarnisty z warzywami i kurczakiem (200g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
pomidor z cebulką (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza

Energia: 2185 kcal / 7774 kJ
Białko: 117,95g
Błonnik: 46,223g
Węglowod.: 329,907g
Tłuszcze: 53,328g