Dieta podstawowa
Śniadanie:
bryndza (50g),
wędlina polędwica drobiowa (40g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
stek ze schabu z groszkiem i cebulą
(100g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza


Kolacja:
boeuf strogonow (250g),
wędlina szynka z indyka (40g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2687 kcal / 9022 kJ
Białko: 119,457g
Błonnik: 33,811g
Węglowod.: 357,774g
Tłuszcze: 87,222g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
ser biały (40g),
wędlina polędwica drobiowa (60g),
sałatka z jajka , selera i kukurydzy
(100g),
pomidor (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie -jogurt naturalny (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza

Obiad:
zupa brokułowa z makaronem (250g),
schab gotowany (80g),
ziemniaki z koperkiem (170g),
mizeria z ogórka (140g),
bukiet jarzyn gotowy (140g),
kompot (200g),
podwieczorek- grejpfrut (200g)
Alergeny: gluten, laktoza


Kolacja:
potrawka z kurczaka z warzywami (170g),
wędlina szynka z indyka (40g),
sałata zielona z pomidorami (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- jabłko pieczone (200g)
Alergeny: gluten, laktoza
Energia: 2163 kcal / 7401 kJ
Białko: 111,705g
Błonnik: 35,53g
Węglowod.: 266,52g
Tłuszcze: 64,815g