Dieta podstawowa
Śniadanie:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser topiony plastry (25g),
sałatka z pomidora i ogórka kiszonego (100g),
dżem porcjowany w szt (25g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (120g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
sznycel z cebulką (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
kapusta biała gotowana (140g),
kompot (200g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka meksykańska z kurczakiem (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (100g),
herbata zwykła z cukrem i cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2670 kcal / 8955 kJ
Białko: 106,545g
Błonnik: 29,616g
Węglowod.: 336,423g
Tłuszcze: 85,608g
Dieta cukrzycowa
Śniadanie:
kiełbaski koktailowe (100g),
ser biały (40g),
sałatka z pomidora i ogórka kiszonego (100g),
papryka świeża (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
2 śniadanie: sok pomidorowy (180g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, laktoza
Obiad:
zupa ryżowa (250g),
befsztyk na parze (100g),
ziemniaki z koperkiem (200g),
surówka z kapusty włoskiej (140g),
fasolka szparagowa z wody (140g),
kompot (200g),
podwieczorek -owoc jabłko (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Kolacja:
sałatka włoska z kukurydzą (100g),
wędlina polędwica drobiowa (50g),
pomidor na liściu sałaty (100g),
masło -1 szt- (10g),
pieczywo mieszane (70g),
herbata zwykła z cytryną (200g),
dodatek- grejpfrut (150g)
Alergeny: białko sojowe, gluten, jaja kurze, laktoza
Energia: 2154 kcal / 7656 kJ
Białko: 108,737g
Błonnik: 41,565g
Węglowod.: 253,845g
Tłuszcze: 81,701g